Ticaret Bakanlığı, yurtdışından e-ticaret kanalıyla satın alınan ürünleri takibe aldı

Yurtdışı Alışverişte Güvenlik Endişesi: Ticaret Bakanlığı Harekete Geçti

Son günlerde, yurtdışı çıkışlı e-ticaret şirketlerinden alınan ürünlerin tüketici sağlığı ve güvenliğini tehdit ettiğine dair haberler, ulusal ve uluslararası basında yoğun bir şekilde yer bulmaya başladı.

Avrupa Birliği (AB), Kore ve İskandinav ülkeleri tarafından yapılan laboratuvar testlerinde, e-ticaret platformlarından satılan bazı ürünlerde ciddi güvenlik riskleri tespit edildi. Farklı ürün gruplarından alınan numunelerin çoğunun ürün güvenliği standartlarını karşılamadığı ortaya çıktı.

Özellikle konfeksiyon, ayakkabı, deri ve çocuk ürünleri kategorilerinde yapılan testlerde yüksek oranda kanserojen ve toksik maddeler bulunması, Türkiye’deki tüketiciler arasında endişeye yol açtı.

Yurtdışından alışveriş sitelerinden ithal edilen bazı ürünlerin Türkiye pazarında bulunabileceği ve potansiyel risk oluşturabileceği belirtiliyor.

BAKANLIK DURUMA MÜDAHALE EDİYOR

Yurtdışındaki e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerin artması ve ürün güvenliği endişeleri, Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Bakanlık, ürün güvenliğinden sorumlu diğer kurumlarla birlikte analiz ve tahlil süreçlerini yakından takip etmeye başladı.

Bakanlık ilk aşamada oyuncak ve bebek ürünleri ile birlikte yüksek risk grubunda yer alan ayakkabı, tekstil ve deri ürünlerinin güvenlik testlerini laboratuvar ortamında yapmak için seri denetimler başlattı.

AB uygulamalarında olduğu gibi, bu test ve denetimlerin sonuçları değerlendirilerek ilave tedbirler alınacak ve risk durumuna göre diğer testler ve belgelendirmeler talep edilecek.

Related Posts

Milyonlarca tüketiciyi ilgilendiriyor: Restoran ve marketlerde yeni dönem

Ticaret Bakanlığı’nın taslağına göre, market ve pazarlarda tartılan ürünlerde ambalaj ağırlığı olan ‘dara’nın alınması zorunlu hale gelecek. Restoran ve kafelerin tüm fiyat listeleri, bakanlığın kuracağı bir sistemde yayınlanarak tüketicinin karşılaştırma yapmasına olanak tanınacak.

AB’de Ortalama Çalışma Süresi 37,2 Yıl

Eurostat’a göre AB’de bireylerin ortalama çalışma süresi 37,2 yıl, en uzun süre Hollanda’da.

ASLANEGE Grup’a Yeni Genel Müdür

Ünal Bay, ASLANEGE Grup’un genel müdürü olarak atanarak stratejik hedefleri güçlendirecek.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Altının onsu yılın ilk yarısında yatırımcısını sevindirdi

Altının ons fiyatı, yılın ilk yarısında ABD tarifeleri, merkez bankası alımları ve doların zayıflamasıyla rekor seviyelere yükselirken, ikinci yarıda küresel risklerin azalması beklentilerine paralel olarak dengelenme öngörülüyor.

Avrupa şirketleri için kötü haber

İkinci çeyrek raporlarının, güçlenen para birimi ve zayıflayan talebin kilit sektörlerdeki satış ve marjları olumsuz etkilemesi nedeniyle daha zayıf kazançlar göstermesi bekleniyor. Euronews’in haberine göre , 2025 yılında şimdiye kadar görülen …