Mehmet Tezkan: Erdoğan’ın “İsrail’e gireriz” sözü neden önemsenmedi?

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’deki konuşmasında  söylediği “Biz nasıl Karabağ’a girdiysek biz nasıl Libya’ya girdiysek, bunun benzerini de aynen onlara yaparız” sözünün önemsenmediğini belirterek üç neden sıraladı.

Tezkan şunları kaydetti:

Birincisi; biz Libya ve Karabağ’a girmedik. Libya Suriye gibi ortadan ikiye bölünmüştü. Savaşan iki güç vardı. Biri Birleşmiş Milletlerin tanıdığı milli mutabakat hükümetinin ordusu, diğeri Libyayı’ı ele geçirmeye çalışan Hafter’in kuvvetleri… Ve paralı askerler… Türkiye ağırlığını koydu. Çok doğru yaptı. Başbakan Sarrac’a destek verdi.

İkincisi; Erdoğan’ın konuşmasının nerelere gideceğini, uluslararası toplumda nasıl yankılanacağını, savaş ilanı kabul edilebileceğini hesap eden Dışişleri uyarmış, İletişim Başkanlığı da gazeteleri tek tek arayarak aman büyütmeyin, başlığa çıkarmayın diye talimat kuvvetinde rica etmiş olabilir…

Üçüncüsü; Erdoğan Yunanistan’a seslenerek ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ dedi ya…Sonra makarayı geri sararak ben teröristler kastettim falan diye işi toparlamaya çalıştı ya…

İktidara yakınlığıyla bilinen medyanın da Erdoğan’ın söz konusu çıkışını manşetine yansıtmadığına dikkati çeken Tezkan, “İktidar medyası da İsrail salvosunu benzer çıkış olarak görmüştür. Nasıl olsa yine makarayı geri sarar diye düşünmüştür. Bu sebeple üzerine balıklama atlamadılar… Aklınıza gelen başka olasılık var mı? Çok enteresan İsrail’e girmekten bahsediyor ama yaprak kımıldamıyor!… Erdoğan yaşlandı mı acaba?” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir