Manken kardeşler Bella ve Gigi Hadid’den Filistin’e rekor para yardımı

Uluslararası kamuoyunun tepkisine rağmen İsrail’in Filistin’de sivillere yönelik saldırıları devam ederken, ABD’den dikkat çekici bir çıkış geldi… 

Baba tarafından Filistinli olan ve İsrail’in saldırılarına çok yüksek bir sesle tepki gösteren ünlü mankenler Bella ve Gigi Hadid kardeşlerin Filistin’e destek için 1 milyon dolarlık para yardımı yapmayı planladığı öğrenildi. 

Ünlü kardeşlerin 1 milyon dolar değerindeki parayı dört farklı yardım kuruluşuna bağışlayacağı bilgisi de ABD medyasında yer aldı. Haberlerde bu paranın aralarında Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışma Ajansı’nın da olduğu Filistinli kadın ve çocuklara yardım eden dört kuruluşa gönderileceği belirtildi.

Babaları Filistin asıllı Amerikalı emlak kralı Muhammed Hadid olan Hadidler, Gazze’de devam eden savaştan etkilenen Filistinlilere verdikleri destek konusunda sık sık gündeme geldiler.

Mayıs ayında Bella Hadid Instagram’da “Filistin halkının kaybı ve dünya çapındaki hükümet sistemlerinden gelen empati eksikliği karşısında harap olduğunu” yazmıştı.

Bu haftanın başlarında Bella Hadid, Cannes Film Festivali’nde “tarihi Filistin nakışının tarihini, sevgi emeğini, direncini ve en önemlisi sanatını temsil etmek için” kefiye desenli bir elbise giydiği bir fotoğrafını paylaşmıştı. 

Kasım ayında Gigi Hadid, İsrail’in “dünyada çocukları savaş esiri olarak tutan tek ülke” olduğunu söylemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir