Kriz Kâhini, Dev Bitcoin Tahminini Paylaştı: 2 Yeni Yatırım Yaptı!

Ünlü Amerikan finans yazarı Robert Kiyosaki, “Zengin Baba Yoksul Baba” kitabıyla tanınan, finans dünyasında otorite olarak kabul edilen bir isimdir. Kiyosaki, yeni yatırımlarını duyurdu ve bu projeler, onun yatırım portföyüne ekleyeceği iki yeni milyar dolarlık girişimi kapsıyor. Kiyosaki, bu iki yeni yatırımı “sınırsız girişimlerin” örnekleri olarak nitelendiriyor ve bunları iş ortağı Ken McElroy tarafından organize edilen ve 29-31 Ağustos tarihleri arasında Dallas, Teksas’ta gerçekleşecek konferansta tartışacak. Bu sırada Kiyosaki’nin Bitcoin tahmini dikkat çekti, zira coin’in 40 bin dolar civarında yükselmesini bekliyor. İşte detaylar…

Kiyosaki, yeni yatırımlarını paylaştı

Kiyosaki’nin ilk yatırımı, 5 milyar dolarlık bir lityum madeni projesi oldu. Elektrikli araç (EV) endüstrisinde kullanılan bu metalin önemine vurgu yapan Kiyosaki, lityumu “yeni değerli metal” olarak tanımlıyor. Tesla gibi elektrikli araçların pilleri için lityuma ihtiyaç duyulduğunu belirten Kiyosaki, bu yatırımın gezegeni koruma potansiyeline sahip olduğunu düşünüyor. Raporların 1 Temmuz’da bildirdiğine göre, girişimci Marin Katusa ile birlikte bu projeyi başlattı. Kiyosaki, bu projeye sadece 20.2 milyon dolar yatırım yaparak, Kanada’da bulunan bu lityum madenini “sınırsız” bir girişim olan ‘Project Li-FE’ (Çevre İçin Lityum) adını verdi. Kiyosaki’ye göre, böyle bir proje hem yatırımcıları zenginleştiriyor hem de gezegeni kurtarıyor.

Kiyosaki’nin ikinci projesi, dünya genelinde milyonlarca ağacı kurtaracak ve ağaç çiftçilerini çok zengin yapacak “milyar dolarlık karbon kredisi projesi”dir. Kiyosaki, bu yatırımın onu “ağaç sever” yapabileceğini kabul etse de, aynı zamanda girişimci ve kapitalist olduğunu belirtiyor. New York Times’ın en çok satan kitabı “The Colder War”ın yazarı Marin Katusa, 2021’de Kiyosaki ile ‘Rich Dad Radio Show’ programında karbon kredilerini tartıştı. Katusa, bir karbon kredisinin, atmosferden bir ton karbondioksit çıkarmanın eşdeğeri olduğunu belirtti. Katusa, fosil yakıt enerjisinden yeşil bir dünyaya geçiş sırasında karbon kredilerinin bu geçiş için kritik olduğunu vurguladı. Hatta, karbon kredilerinin Bitcoin (BTC), altın, bakır ve petrol piyasalarından daha önemli olduğunu belirtti.

Kiyosaki’nin uyarıları devam ediyor, Bitcoin için yükseliş bekliyor

Kiyosaki, uzun zamandır dünya çapında bir finansal çöküş tehdidine karşı uyarılarda bulunuyor. Kriptokoin.com olarka da bildirdiğimiz üzere, kitabında 2008 çöküşünün ipuçlarını verdiğini iddia ediyor. Bu nedenle, “kriz kâhini” olarak anılıyor. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde “sahte” doların küresel egemenliğinin erozyona uğradığını savunuyor. Bunun yerine, gümüş, altın, Bitcoin ve diğer “gerçek varlıklara” yatırım yapılmasını öneriyor. Bu tür yatırımlar, Robert Kiyosaki’nin net değerinin yaklaşık 100 milyon dolarına katkıda bulunuyor. Ünlü kitap yazarı, son zamanlardaki bir X gönderisinde “kötü zamanlar” ile birlikte “uykuda para kazanma zamanının” yaklaştığını belirtti.

Robert Kiyosaki, cesur bir tahminle, Donald Trump’ın yaklaşan başkanlık seçimlerini kazanması durumunda Bitcoin’in 2025 Ağustos’una kadar 105,000 dolara ulaşacağını öngörüyor. Kiyosaki’ye göre, Trump’ın doların değerini düşürme ve petrol üretimini artırma planları, bu tahminin arkasındaki kilit faktörler olacak. Kiyosaki ayrıca altın fiyatlarının ons başına 2,400 dolardan 3,300 dolara ve gümüş fiyatlarının ons başına 29 dolardan 79 dolara yükseleceğini tahmin ediyor.

Donald Trump’ın doların değerini düşürme ve iç sanayileri canlandırma niyeti, Kiyosaki’nin tahminlerinin temelini oluşturuyor. Daha zayıf bir dolar, ihracatı artıracak, iş yaratacak ve yeni fabrikalar açılmasını sağlayacak. Ayrıca Trump’ın iç petrol üretimini artırarak petrol fiyatlarını düşürme planları da Kiyosaki’nin öngörülerinde önemli bir rol oynuyor. Kiyosaki, Trump’ın “petrol için sondaj yapacağını” ve petrol fiyatlarının düşeceğini belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir