Keneler, bu kan grubuna sahip insanlara bayılıyor!

Araştırmacılara göre, “test edilen” kenelerin çoğu, ikinci bir kan grubuna sahip örneklere doğru süründü. Deneyler yüzden fazla kez gerçekleştirildi. Bahçenizdeki keneleri uzaklaştıracak bitkiler Üçüncü kan grubu keneler arasında en az popüler olanıdır.

Çoğu zaman bilim adamları kan grubunu belirli bir sorunla ilişkilendirmeye çalışırlar.

Bazı çalışmalarda ikinci kan grubuna sahip kişiler strese karşı dirençli olarak tanımlanıyor, bazılarında ise tam tersine strese daha duyarlı oluyorlar. Aynı şey hastalıklar için de geçerli.

Doktor, “İlk kan grubunun (O) kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskinin daha düşük olduğu, ancak ciddi viral enfeksiyonlara karşı daha duyarlı olduğu varsayılmaktadır” dedi.

İkinci kan grubu (A) ile mide kanserine yakalanma riski daha yüksektir. İkinci (A) ve üçüncü (B) grupların sahiplerinin tip II diyabet gelişimine daha duyarlı olduğu düşünülmektedir.

Kan grubu ile kene tercihleri ​​arasındaki ilişki günümüzde özellikle önem taşıyor: Böcekler aktif sezonda. Keneler çeşitli hastalıkları bulaştırabilir: borreliosis (Lyme hastalığı), kene kaynaklı ensefalit, anaplazmoz, ehrlichiosis, tularemi ve babesiosis. Kene kaynaklı ensefalit ve Lyme hastalığı, merkezi sinir sistemini etkileyen tehlikeli hastalıklardır. Kene kaynaklı ensefalit, kene ısırığı yoluyla bulaşan viral bir hastalıktır. Beyin iltihabına neden olabilir. Virüsü taşıyan keneler orman ve sınır bölgelerinde yaşar.

Kene kaynaklı ensefalit belirtileri hafif grip benzeri semptomlardan ciddi nörolojik komplikasyonlara kadar değişebilir. Lyme hastalığı veya Lyme hastalığı, enfekte bir kenenin ısırması yoluyla bulaşan Borrelia burgdorferi bakterisinin neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Tedavi edilmezse Lyme hastalığı ilerleyebilir ve kalp, sinir sistemi ve eklem sorunları da dahil olmak üzere ciddi komplikasyonlara neden olabilir.

Önemli: Bilgiler yalnızca referans amaçlı verilmiştir. Kontrendikasyonlar ve yan etkiler konusunda bir uzmana danışın ve hiçbir durumda kendi kendine ilaç almayın. Hastalığın ilk belirtilerinde bir doktora danışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir