Hayvancılık için 3 ana hedef var

Meltem Güneş – Türkiye’nin Et ve Süt Üretim Kapasitesi Artacak

Türkiye’nin et ve süt üretim kapasitesini artırmak ve kaliteli damızlık düveler yetiştirmek amacıyla Et ve Süt Kurumu (ESK) ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) işbirliği ile 3 yıl içerisinde 70 bin baş damızlık hayvan ve yıllık 15 bin baş besilik kapasitesi oluşturulması hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırmızı et, beyaz et, süt ve yumurta gibi stratejik ürünlerin kaliteli ve yeterli üretiminin sağlanması için Hayvancılık Yol Haritası’nı devreye aldı. ESK ve TİGEM, bu kapsamda kırmızı et üretiminin artırılması ve fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla Damızlık Düve Temini ve Büyükbaş Hayvan Kesimi İşbirliği’ni başlattı.

TİGEM Damızlık Merkezi Olacak

“Yerli üreticiyi güçlendirmek” hedefiyle TİGEM işletmelerinde nitelikli damızlık ve besilik hayvan varlığını artırmak için hayvan rezervi oluşturulmaya da başlandı. Iğdır ve Şanlıurfa Ceylanpınar’daki merkezlerde bulunan hayvanlardan doğan buzağılar, aile işletmelerine uygun maliyetle verilecek ve gerektiğinde TİGEM aracılığıyla piyasa regüle edilecek.

Projelerle üreticilere uygun maliyetle sürdürülebilir şekilde hayvan temini sağlanacak, tüketicilerin uygun fiyatlarla kırmızı ete erişmesi ve Türkiye’nin ithalatının azaltılması hedefleniyor.

Tarımın Geleceği Tartışılacak

En son 2019’da gerçekleştirilen Tarım Orman Şûrası, 30-31 Ocak’ta Ankara’da toplanacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açılışını yapacağı şûrada tarım ve ormancılık alanında gelecek 10 yılda sektörün beklentileri ve yeni stratejiler tartışılacak.

Şûra kapsamında bakanlık temsilcileri, akademisyenler, sektör temsilcileri ve basın mensuplarının yer alacağı 16 çalışma grubu eş zamanlı olarak toplantılar yapacak. Çeşitli konularda stratejiler belirlenecek ve alınan kararlar sonuç bildirgesi olarak kamuoyu ile paylaşılacak.

Related Posts

Türk bankaları 2025 ilk çeyrek sonuçları: Komisyon gelirlerinde rekor artış!

Türk bankaları, 2025 yılının ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıklamaya başladı. Üç büyük banka, kârlılıklarını artırırken, özellikle ücret ve komisyon gelirlerindeki yükseliş dikkat çekti. Bankalar, çeşitli bankacılık işlemlerine yaptığı zamlara da vurgu yaptı.

Çelik binalar depreme dayanıklılığı ve hızlı inşa edilebilmesiyle öne çıkıyor

İstanbul’da meydana gelen son depremlerin ardından sürdürülebilir ve düşük maliyetli olması ve daha hızlı inşa edilmesi sebebiyle çelik yapılar tekrar gündeme geldi.

Ekonomik güven endeksi azaldı

Ekonomik güven endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 4,2 azalışla 96,6 değerini aldı.

Dev Alman bankasından Türk Lirası için kötü senaryo uyarısı!

Commerzbank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz adımlarına rağmen Türk Lirası’ndaki değer kaybının devam ettiğine dikkat çekti. Banka, para politikasındaki değişimlerin güveni zedelediğini vurguladı.

Yeni konut kampanyası geliyor! Ev alma hayali kuranlar dikkat: İşte detaylar…

Ev alma hayali kuranları heyecanlandıran yeni sosyal konut projesi için ilk açıklama geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tüm Türkiye’de büyük bir sosyal konut kampanyası başlatılacağını duyurdu. Peki şartları ne olacak? Hangi gruplar öncelikli olacak? Başvuru için bir gelir sınırlaması olacak mı? Ödemeler nasıl olacak? İşte beklentiler… 

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir