Elon Musk, Apple Intelligence’dan Çok Rahatsız Oldu

Apple, WWDC 2024 geliştirici etkinliğinde iPhone, iPad ve Mac cihazlarının merkezine yerleştirdiği Apple Intelligence adlı kişisel akıllı teknoloji sistemini duyurduktan sonra, X ve Tesla gibi şirketlerin sahibi olan teknoloji girişimcisi Elon Musk, Apple’ın yapay zekasından olan rahatsızlığını dile getirdi.

Musk, X üzerinden yaptığı paylaşım ile Apple’ın OpenAI yapay zekasını işletim sistemi düzeyinde entegre etmesi durumunda şirketlerinde Apple cihazları yasaklayacağını söyledi. Ünlü girişimci bunun kabul edilemez bir güvenlik ihlali olduğunu da sözlerine ekledi. Hatta Musk, ziyaretçilerin Apple cihazlarını kapıda kontrol etmeleri gerekeceğini ve bu cihazların bir Faraday kafesinde saklanacağı da ifade etti.

Elon Musk son olarak şunları söyledi: “Apple’ın kendi yapay zekasını oluşturacak kadar akıllı olmaması ama bir şekilde OpenAI’nin güvenliğinizi ve gizliliğinizi korumasını sağlayabilmesi açıkça saçma! Apple, verilerinizi OpenAI’a teslim ettikten sonra gerçekte neler olup bittiğine dair hiçbir ipucuna sahip değil. Seni nehrin aşağısında satıyorlar.”

Musk ayrıca, Apple Intelligence’ın nasıl çalıştığına dair kinayeli bir görseli de takipçileri ile paylaştı:

Apple sık sık gizlilik konusuna değinse de Apple Intelligence hakkında birçok eleştirinin geleceği açık. Apple Intelligence bu yılın sonlarında iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia kullanıcılarına sunulacak.

Peki siz, Apple Intelligence konusunda ne düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir