Çift M.2 Yuvası: Ekran Kartına Benzeyen SSD Genişletme Kartı Tanıtıldı

MSI, iki ayrı M.2 yuvası barındıran yepyeni bir genişletici PCIe kartı piyasaya sürdü. Bu alıştığımız ürünlerden biri değil ve dikkat çekici bir yenilik. M.2 Xpander-Aero Slider Gen 5 adıyla gelen kart ile Gen 5 hızlarında iki adede kadar 22110 boyutlu M.2 sürücüyü kullanabiliyoruz. Dahası, destekli ürünler kullanıldığında kart çalışır olsa bile sürücüyü değiştirmek mümkün.

Sıra dışı eklenti kartının tasarımı size de tanıdık geldi mi? Adeta tek fanlı bir ekran kartı. MSI’ın yeni ürünü, arka PCIe yuvalarından erişilebilen iki M.2 yuvasına sahip. Ürün mat siyah bir kaplama sahip ve tek fanlı bir soğutucuyla geliyor. Fan, takılı herhangi bir M.2 sürücü algılamazsa otomatik olarak kapanacak şekilde ayarlanmış. Ayrıca SSD’ler takıldığında manuel bir kapatma/açma anahtarına da sahip. Manuel fan işlevi, aktif soğutma gerektirmeyen düşük güçlü M.2 NVMe SSD’ler (Gen 3 ve Gen 4 gibi) için dahil edilmiş.

Diyelim ki verilerinizi süper hızlı bir M.2 SSD’ye yedeklemek istiyorsunuz ancak güvende tutmak için yanınıza almak istiyorsunuz. Eklenti kartı çalışırken SSD değiştirmek mümkün. Yani sürücülere erişmek için kartı sökmek zorunda değilsiniz.

Elbette yüksek hızlı USB 3.2 bağlantı noktasına sahip bir M.2 SSD kasası satın alabilir ve benzer bir deneyim yaşayabilirsiniz. Ancak tipik USB kasaları ile Gen 5 hızlarını elde edemezsiniz. Ayrıca “harici” M.2 sürücülerinizi sisteme bağlı olarak uzun süre kullanıyorsanız, ön tarafa monte edilmiş USB bağlantı noktalarından birine takılmak yerine bir PCIe kartının içine yerleştirme imkanı güzel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir