Bloomberg uyardı: Siyasi baskılar Türkiye ekonomisini tehdit ediyor

Siyasi Operasyonlar Türkiye Ekonomisinin Riskini Arttırıyor

Bloomberg’ün haberine göre, CHP’li belediyelere ve muhalif siyasetçilere yapılan operasyonlar Türkiye’nin yatırım ortamı ve risk profili üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor.

Haberde, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında başlatılan soruşturmanın muhalefete yönelik baskıyı artırdığı belirtildi. Gözaltı ve tutuklamaların sadece siyasetle sınırlı kalmayarak gazetecilerden öğrencilere, sosyal medya içerik üreticilerinden karikatüristlere kadar genişlediği vurgulandı.

Dış Yatırımcılar Türkiye’nin Güvenilirliğinin Zarar Gördüğünü Düşünüyor

Bloomberg’ün analizine göre, Türkiye’deki hukuk devleti algısının sarsıldığı ve bu durumun siyasi istikrar üzerinde olumsuz etkiler yarattığı vurgulandı. Muhalefet çevreleri tarafından sistematik bir “sindirme operasyonu” olarak nitelendirilen bu sürecin, Türkiye’nin güvenilirliğini yatırımcılar nezdinde olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Yatırımcıların Türkiye’ye Duyduğu Güven Tehlikede

Analize göre, Türkiye ekonomisinin zorlu bir dönemde siyasi baskının artması, ekonomi yönetiminin güven tesis etme çabalarını sekteye uğratabilir. Bloomberg, piyasaların ilk tepkisine de dikkat çekerek, Türk Lirası’nın ABD Doları karşısında değer kaybettiğini bildirdi.

Hükümete Yakın Medyanın Tutumu

Bloomberg’in haberine göre, siyasilerin çoğunlukla yolsuzluk, cumhurbaşkanına hakaret, İslam’a veya ulusal değerlere yönelik suçlamalarla karşı karşıya olduğu belirtildi. Bu suçlamaların hükümete yakın medya organları tarafından sıkça gündeme getirildiği ifade edildi.

Ekonomik Toparlanma İçin Ciddi Bir Risk

Haberde, yaşanan baskı atmosferinin Türkiye’nin orta ve uzun vadeli ekonomik hedeflerine zarar verebileceği uyarısında bulunuldu. Hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğündeki artan endişelerin, doğrudan yabancı yatırımların önündeki en büyük engellerden biri haline geldiği belirtildi.

Bloomberg’e göre, mevcut siyasi ortam Türkiye’nin ekonomik toparlanma sürecine büyük bir risk oluşturuyor.

Related Posts

Çekya hazinesi dövizle doldu

Çekya’nın döviz rezervleri Haziran 2025’te 161.1 milyar dolara yükselerek son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı. Çekya Merkez Bankası’nın yayımladığı verilere göre, Mayıs ayında 159.1 milyar dolar olarak revize edilen rakamdan sonra yaşanan bu …

Altın yatırımcıları aman dikkat: İslam Memiş yeni tarihi işaret etti

Finans analisti İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan son düşüşlerin yatırımcılar için önemli bir alım fırsatı sunduğunu belirtti. Özellikle gram altındaki geri çekilmeye dikkat çeken Memiş, yatırımcıların bu seviyeleri kaçırmaması …

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Petrolde yatay seyir -9 Temmuz 2025

Petrol fiyatları güne yatay seyirde başladı. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 69,47 dolardan işlem görüyor.