Avrupa’nın En Büyük Tur Acentesinin İflası Bodrum’u Vurdu!

Avrupa’nın en büyük tur acentelerinden FTI’nın iflası, Bodrum turizmini olumsuz etkileyecek. Almanya’dan Bodrum’a gelecek turist sayısında düşüş yaşanması bekleniyor.

FTI İFLASI BODRUM’U VURDU

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, FTI’nın iflası nedeniyle 10 Haziran’dan sonra Almanya’dan turist gelmeyeceğini açıkladı. Almanya’daki sigorta fonu, diğer tur acenteleriyle görüşme halinde. Anlaşma sağlanırsa 10 Haziran sonrası alternatif acenteler turist getirebilir.

KAYIP 10 MİLYON EURO

Dengiz, FTI’nın iflası nedeniyle 10 milyon euro’nun üzerinde bir kayıp yaşandığını tahmin ediyor. Bodrum’a her yıl 90-95 bin arasında Alman turist geliyor. Bu sayının düşmesi, oteller için büyük bir darbe olabilir.

Dengiz, Bodrum’un geniş bir destinasyon olduğunu ve Orta Avrupa, Suudi Arabistan ve İngiltere’den gelecek turistlerle boşluğun kapatılabileceğini söyledi.

Dengiz, bazı acentelerin Didim’i Bodrum ismiyle sattığını ve bunun doğru olmadığını da belirtti. Didim’in kendi ismiyle satılması gerektiğini savunan Dengiz, 5 acentenin Bodrum ismini kaldırdığını ancak diğer acentelerin bunu yapmadığını söyledi. BODER ve Bodrum Ticaret Odası, bu konuda acentelerle görüşmeye devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir