AB’de Ortalama Çalışma Süresi 37,2 Yıl

Avrupa İstatistik Ofisi: AB Ülkelerinde Ortalama Çalışma Süresi 37,2 Yıl

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB ülkelerinde bir kişinin ortalama 37,2 yıl boyunca çalıştığını açıkladı. Eurostat’ın 2024 verilerine göre, 15 yaş ve üzeri bireylerin tahmini ortalama çalışma süresi incelendiğinde son 10 yılda ortalama çalışma süresinde 2,4 yıl artış yaşandığı görüldü.

AB ülkeleri arasında en uzun çalışma süresi Hollanda’da görülüyor. Hollanda’da bir kişi ortalama 43,8 yıl boyunca çalışıyor. Hollanda’yı, sırasıyla 43 yıl ile İsveç, 42,5 yıl ile Danimarka, 41,4 yıl ile Estonya, 40,4 yıl ile İrlanda, 40 yıl ile Almanya ve 39,8 yıl ile Finlandiya takip ediyor. En kısa çalışma süresine sahip olan ülkeler ise sırasıyla Romanya (32,7 yıl), İtalya (32,8 yıl), Hırvatistan, Yunanistan ve Bulgaristan (34,8 yıl) ve Belçika (35 yıl) olarak ölçüldü.

Erkekler için AB genelinde ortalama çalışma süresi 39,2 yıl olarak belirlendi. Hollanda’da erkekler ortalama 45,7 yıl, Danimarka’da 44,2 yıl ve İsveç’te 44 yıl çalışırken, en kısa çalışma süreleri ise sırasıyla Romanya (35,9 yıl), Hırvatistan ve Bulgaristan (36 yıl) olarak kaydedildi. Kadınlar için AB ortalaması ise 35 yıl olarak hesaplandı. Kadınlar Estonya’da 42,2 yıl, İsveç’te 42 yıl ve Hollanda’da 41,8 yıl çalışırken, en kısa çalışma süreleri ise sırasıyla İtalya (28,2 yıl), Romanya (29,2 yıl) ve Yunanistan (31,1 yıl) olarak tespit edildi.

Eurostat’a göre, aynı dönemde Türkiye’deki ortalama çalışma süresi ise 30,2 yıl olarak açıklandı.

Related Posts

Milyonlarca tüketiciyi ilgilendiriyor: Restoran ve marketlerde yeni dönem

Ticaret Bakanlığı’nın taslağına göre, market ve pazarlarda tartılan ürünlerde ambalaj ağırlığı olan ‘dara’nın alınması zorunlu hale gelecek. Restoran ve kafelerin tüm fiyat listeleri, bakanlığın kuracağı bir sistemde yayınlanarak tüketicinin karşılaştırma yapmasına olanak tanınacak.

ASLANEGE Grup’a Yeni Genel Müdür

Ünal Bay, ASLANEGE Grup’un genel müdürü olarak atanarak stratejik hedefleri güçlendirecek.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Altının onsu yılın ilk yarısında yatırımcısını sevindirdi

Altının ons fiyatı, yılın ilk yarısında ABD tarifeleri, merkez bankası alımları ve doların zayıflamasıyla rekor seviyelere yükselirken, ikinci yarıda küresel risklerin azalması beklentilerine paralel olarak dengelenme öngörülüyor.

Avrupa şirketleri için kötü haber

İkinci çeyrek raporlarının, güçlenen para birimi ve zayıflayan talebin kilit sektörlerdeki satış ve marjları olumsuz etkilemesi nedeniyle daha zayıf kazançlar göstermesi bekleniyor. Euronews’in haberine göre , 2025 yılında şimdiye kadar görülen …

Çekya hazinesi dövizle doldu

Çekya’nın döviz rezervleri Haziran 2025’te 161.1 milyar dolara yükselerek son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı. Çekya Merkez Bankası’nın yayımladığı verilere göre, Mayıs ayında 159.1 milyar dolar olarak revize edilen rakamdan sonra yaşanan bu …